indienspv.blogg.se

Tong Len

Publicerad 2016-03-03 12:50:00 i Allmänt, Verksamheter,

Verksamheten är riktad till barn som växer upp i extremt fattiga förhållanden i regionens slumområden. Ungefär 300 barn bor i närliggande slumområde. Verksamheten syfte är att hjälpa dessa barn och dess familjer. Ytterligare ett syfte är att Tibetanerna vill tacka landet, Indien, för att de är generösa mot det Tibetanska folket som får leva här i exil. För närvarande finns det 102 barn på boendet i åldrarna 4-19 år. Organisationen arbetar målmedvetet för att bygga upp ett förtroende hos fattiga och utsatta familjer. Anledningen är att de ska känna sig trygga med att låta barnen bo på Tong-Len och att de får gå i skola.  

 

I byggnaden finns både klassrum och sovsalar.

Ett eller två barn från en extremt fattig familj får möjlighet att flytta ur slumområdet och istället bo på Tong-Len. Det första året inriktas på en grundutbildning när det gäller renlighet av kroppen, kläder och sin närmaste omgivning men också uppfostran. 

 

Organisationen ser det som viktigt att stödja barnen ur ett helhetsperspektiv, andligt, socialt, fysiskt, emotionellt och akademiskt. 

Etik och moral var ett mycket viktigt ämne som diskuterades i den här salen. Både studenter och lärare deltog i diskutionerna. Förhoppningarna var att de skulle ta med sig nya värderingar hem till familjen i slumområdet. 

 

Vi upplevde barnen mycket glada och välmående men även mycket kontaktsökande. 

 
 

 

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2016-03-03 16:28:06

Vad många spännande ställen ni har varit på och en del av dem verkar ju passa våra studenter. Kram Sofie

Svar: Ja några stycken passar riktigt bra :-)
indienfrspv.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela