indienspv.blogg.se

Medicinsk packning och förberedelser

Publicerad 2016-01-28 10:22:44 i Allmänt, Packa,

 

För att klara magen i Indien så finns det mycket rekommendationer om vad man bör undvika och förbereda sig på. Besök på apoteket idag slutade med dessa produkter.

1. Handsprit för att slippa få i sig onödiga bakterier via kontakt. 

2. Sedan lite invärtes förberedelser i form av Dukoral vilket är ett oralt vaccin mot kolera som stimulerar immunförsvaret i tarmen. Det ska intas 2 veckor före avresa och 1 vecka före avresa. Var noga med att det förvaras i kylskåpet när det inte använts de aktiva ämnena förstörs på två dygn i rumstemperatur. Det fås på recept vid vaccinationscentralen.

3. Mjölksyrabakterier är till för att stärka magen innan och under resan. Dessa finns i våra mejeriprodukter idag men då vi kommer undvika mejeriprodukter kan detta vara ett bra tillskott att inta för att säkerställa att vi får i oss de nödvändiga bakterierna.  

4. Imodium och vätskeersättning är bra att ta med sig ifall olyckan skulle vara framme trots alla försiktighetsåtgärder. Imodium hämmar diarréer och vätskeersättningen hjälper kroppen att åter komma i balans. Naturligtvis kan man få tag i det i Indien också men är olyckan framme så kan det vara skönt att produkterna finns lättillgängliga.  

 

Nu hoppas vi att magåkommor håller sig långt ifrån oss.

Kommentarer

Postat av: Mona

Publicerad 2016-02-28 14:16:24

Hoppas resan gått bra och att ni kommit fram :-)

Svar: Tack chefen, den gick bra!
indienfrspv.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela