indienspv.blogg.se

BeVut, dasspapper och solglasögon

Publicerad 2016-02-25 11:56:00 i Allmänt, Packa,

 
De va de sista då kan vi åka.... Ni kanske önskar en förklaring till rubriken och lite inblick i vår packning, se nedan i så fall; 

BeVut- Förutom Pass, Visum, reseförsäkring, Biljetter och Hotellbokningen så står BeVut högs på vår packningslista, jag tror att ni studenter förstår varför. För er andra så kan det förklaras med att det är ett bedömningsunderlag som studenter, handledare och lärare gemensamt gör en bedömning av vad studenten uppnått ute på sin VFU.  Nu använder vi det i syfte att se om eventuella verksamheter kan vara framtida VFU-platser, därav ett viktigt dokument att ha med sig.

Dasspapper- Rekommendationer från gårdagens snack vid lunchen -Gissa om merparten vid det bordet är i grund och botten sjuksköterskor ;-). Av de lite mer beresta kollegorna framkom de att just toalettpapper kan vara en bristvara. Som van användare av dasspapper så väljer vi därför att ta med oss det, för att säkra upp att vår vana kan fortgå.

Solglasögon- Ja nu har vi allt material med oss som syftar mot vårt uppdrag i Indien. Dessutom har vi våra egna studieböcker. Lite litteratur för uppsatsskrivning för att ev. kunna handleda våra C-uppsats studenter som är kvar i studiernas vrå och kämpar tappert- Kan vi, så handleder vi ända från Indien. Så till slut, varför solglasögon? Jo det är viktigt med en stunds avkoppling mitt i alltihopa. Solbrillor och skönlitterära verk slinker därför ned i resväskan.  

Dessförinnan har vi packat ned andra bra och ha artefakter; Ficklampa – de blir ofta strömavbrott. Varm pyjamas-det kan vara riktigt kallt på hotellrummen nu när det fortfarande är småkallt på nätterna. Pengar- Indiska Rupie (egentligen är det inte lagligt att ta in det i landet, men enligt uppgift från flertal, däribland FOREX, så är det ingen som har hört om någon som fastnat i Tullen för detta) och US-dollar. Kopia på pass, visum och biljetter. VISA-kort som inte är kopplat till något konto med pengar på (Hör med din bank, vissa kort erbjuder riktigt bra försäkring på resa, köp o dylikt utomlands). Sjal- bra för att täcka axlar och huvud vid besök av vissa turistmål – så slipper vi låna. Presenter till de diverse verksamheter och nyckelpersoner.

Packningslistan kan göras i det oändlig-Vi har 15kg +8kg i handbagage att förfoga över. Handbagaget mått är som standardmåtten på de flesta flyg men endast 20cm i bredd- oftast brukar det ligga på 25cm.  

NU KÄNNER Vi OSS REDO-IMORGON FLYGER VI J.

Kommentarer

Postat av: Sofie

Publicerad 2016-02-25 16:37:41

Skönt att höra att ni verkar redo från topp till tå :) Ha nu en riktigt bra resa och var rädda om er.

Svar: Tack Sofie, vi är lika försiktiga som ni var i Namibia ;-)
indienfrspv.blogg.se

Postat av: Susanne Ryden

Publicerad 2016-02-25 19:57:25

Verkar som ni är väl förberedda, sugna på att komma iväg och nyfikna på allt som komma skall. Ha en resa full av upplevelser och idéer!

Svar: Tack Regina!
indienfrspv.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela